callcenter ESTİM ÖNERİ VE TALEP444 00 73
ESNAF, ESHİP'İ SAHİPLENDİ

 

Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından başlatılan Esenlik Hijyen Projesi (ESHİP) ile Esenler’deki gıda işletmelerinin, müşterilerine güvenilir ve hijyen koşullarına uygun hizmet sundukları tescillendi.

Esenler`de gıda ile uğraşan tüm iş yeri sahipleri ve çalışanlarının sahiplendiği Esenlik Hijyen Projesi (ESHİP) kapsamında; esnafı temizlik ve hijyen kurallarına uymaya özendirmek için periyodik aralıklarla düzenlenen eğitim seminerlerinin beşincisi Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Seminere; Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, İlçe Tarım Müdürü Turgut Şişman ile ilçede hizmet veren çok sayıda esnaf katıldı. Seminer öncesinde, ESHİP projesi hakkında bilgi veren Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, Esenler’in İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, ilçede hizmet veren esnafların uluslar arası standartlara uygun olarak hizmet vermeleri için projenin hayata geçtiğini söyledi. Halkın sağlığı ile yakından ilgili olan projenin; esnaflar tarafından sahiplenmesi gerektiğine dikkat çeken Yeşiltaş, projenin uygulanmaya başlamasıyla Esenler’deki gıda işletmelerinin müşterilerine güvenilir ve hijyen koşullarına uygun hizmet sunduklarını tescillendiğini belirtti.

Kaliteli hizmet yarışı başladı
Proje sayesinde, işletmelerin sağlığa ve hijyene daha fazla önem vermeye başladıklarını kaydeden Yeşiltaş, “Bölgemizdeki işletmeler motive edilerek bölgede takım ruhu oluşturuldu ve kaliteli bir hizmet yarışı başladı” dedi. Proje kapsamında; ESHİP sertifikası ve bayrağı  alan işletmelerin sürekliliğinin sağlanması için gereken kontrollerin yapılacağını da hatırlatan Yeşiltaş, bu sertifika ve bayrağın Esenler halkı için bir güven,  işletme sahipleri için ise bir ayrıcalık yarattığını belirtti.

 

Et ürünlerine dikkat
Yeşiltaş’ın konuşmasının ardından Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Asuman Sarı,  eğitime katılan esnaflara yaklaşık 1 saat “Gıda Hijyeni”  konusunda eğitim  semineri verdi.  Seminerde hijyen kavramına dikkat çeken Sarı, esnafa daha iyi koşullarda hizmet vermeleri için yapılması gereken püf noktaları anlattı. Personelin kişisel hijyeninin işletme için çok önemli olduğunu söyleyen Sarı, gıda zehirlenmelerinde en riskli grubun özellikle et ürünleri olduğuna dikkat çekti. Hızlı kirlenmenin engellenmesi için ellerin ve ellerin temas ettiği yüzeylerin temiz olması gerektiğini belirten Sarı, esnaflara hijyen güvenliği için yapılması gerekenleri de söyledi.

Seminerin tamamlanmasının ardından söz alan İlçe Tarım Müdürü Turgut Şişman da esnafı hijyen kurallarına özendirmek için başlatılan ESHİP projesini çok beğendiğini dile getirerek, projede Esenler Belediyesi’ne her zaman destek olacaklarını söyledi.

Oluşturulma Tarihi : 22.05.2015