callcenter ESTİM ÖNERİ VE TALEP444 00 73
ESNAFA HİJYEN SEMİNERİ

Esenler`de gıda ile uğraşan tüm iş yeri sahipleri ve çalışanlarını temizlik ve hijyen kurallarına uymaya özendirmek için başlatılan Esenlik Hijyen Projesi (ESHİP) kapsamında düzenlenen seminerler devam ediyor. 
Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen hijyen eğitim seminerlerinin altıncısına; Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş ve ilçede hizmet veren çok sayıda esnaf katıldı. Seminer öncesinde, ESHİP projesi hakkında bilgi veren Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, konuşmasına seminere katılan herkese teşekkür ederek başladı. ESHİP projesi kapsamında Esenler’de hizmet veren toplam 32 işletmeye ESHİP bayrağı ve belgesi verdiklerini hatırlatan Yeşiltaş, halkın sağlığı için projeyi çok önemsediklerini söyledi.  Gıda ile uğraşan tüm işyerlerinin projeye sahip çıkması gerektiğini belirten Yeşiltaş, “Halkın sağlığıyla yakından ilgili olan ESHİP projesine sahip çıkarsak, projenin sürekliliğini sağlayacağız” dedi.

Bugüne kadar yapılan denetimler sonucunda ESHİP bayrağı ve sertifikası almaya hak kazanan esnafların güvenli ve hijyen şartlarına uygun hizmet verdiklerinin perçinlenmiş olduğunu kaydeden Yeşiltaş, artık Esenler’de kaliteli bir hizmet yarışının başladığını vurguladı.
“ESHİP projesi ile esnaflar arasında bir takım ruhu yaratmış olduk” diyen Yeşiltaş, projenin gelecek nesiller için de önemli olduğuna dikkat çekti.

Gıda zehirlenmelerine dikkat 
Yeşiltaş’ın ardından başlayan hijyen eğitim seminerini ise; Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Asuman Sarı verdi. ESHİP projesinin tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğuna dikkat çeken Sarı,  işletmelere yapılan hijyen denetimlerinde kimseye ceza vermediklerini vurguladı. Denetimlerin belli standartlara göre yapıldığını kaydeden Sarı,  esnafların hijyen kurallarına uymaları doğrultunda ESHİP bayrağı ve sertifikası almaya hak kazanacaklarını söyledi.  Hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlatarak konuşmasına devam eden Sarı, eğitime katılan esnaflara yaklaşık 1 saat boyunca  “Gıda Hijyeni”  konusunda seminer verdi.  “Düşmanınızı tanıyacaksınız,  ona göre stratejinizi belirleyeceksiniz” diyen Sarı,  hijyen konusunda özellikle gıda zehirlenmelerine karşı gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Gıda zehirlenmelerinde en riskli grubun özellikle et ürünleri olduğunu belirten Sarı;  uyulması gereken kuralları tek tek sıraladı.

Ellerinizi sık sık yıkayın
Fiziksel, kimyasal ve biyolojik olmak üzere 3 türlü kirlenme türü olduğunu ifade eden Sarı,  insan sağlığını tehdit eden en büyük kirlenme türünün biyolojik kirlenme olduğunu söyledi. Gıda temizliği için özellikle personel temizliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Sarı, hızlı kirlenmenin engellenmesi için ellerin ve ellerin temas ettiği yüzeylerin temiz olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Oluşturulma Tarihi : 22.05.2015